Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Kan man få ROT-avdrag för målning?

Kan man få ROT-avdrag för målning?

  • av
ROT-avdrag för målning

ROT-avdrag för målning kan ges till den som vill få golv, tak, väggar, fönster och element målade i sin bostad. Du får även avdrag om du ska måla eller lackera dörrar och köksluckor. Bor du i villa får du även avdrag för att måla fasaden. Det är krav på att arbetet ska utföras i eller nära bostaden och är den yngre än fem år får den bara återställas.

Du får skatteavdrag på 30 % upp till 50 000 kronor på arbetskostnaden. ROT-avdraget görs redan på fakturan och kan ses i nästa års deklaration. Generellt sett krävs det en månadsinkomst på ungefär 26 000 kr för att kunna utnyttja maxbeloppet.

Bra att veta om ROT-avdrag för målning

ROT-avdrag för bostadsrätt kan endast göras för bostaden som du själv äger och endast invändigt. Äger du villa kan du inte t.ex. få avdrag för att måla staket, förråd och gårdshus. Det finns särskilda regler för avdrag på småhus som du kan läsa om på skatteverkets hemsida.

Kontrollera alltid med målarfirman om priset är före eller efter ROT-avdrag om det inte står tydligt i offerten. En förälder kan inte få avdrag som utförs i sitt barns hem även om föräldern äger bostaden. Det är även krav på att bostaden ska vara beboelig.

ROT-avdrag för målning och vad du behöver tänka på

Nedan kan du checka av listan för att se om ROT-avdraget är något som du kan utnyttja om du anlitar en målarfirma:

  • Är din bostad yngre än fem år, se ”femårsregeln”
  • Är det du som äger bostaden?
  • Är din bostad inredd och utrustad för boende?
  • Har du utnyttjat ROT-avdrag tidigare?
  • Har du fyllt 18 år?

Fri offert inom 48 timmar

Om du har rätt till ROT-avdrag för målning och bestämt dig för att utnyttja det kan du kontakta Målare Jönköping så tar vi fram en kostnadsfri offert inom 48 timmar. Vi utför alla typer av måleriarbeten för privatpersoner och företag.

Även om du kan utnyttja ROT-avdraget eller inte så skapar vi alltid de bästa förutsättningarna för dig och dina mål och har 100 % nöjd kundgaranti. Vi tar alla uppdrag på största allvar och lämnar aldrig våra kunder innan de är helt nöjda med resultatet. Vi utför jobb efter dina önskemål.

Den här webbplatsen använder kakor för att du ska få en bra användarupplevelse